Бареков: Христо Иванов и Радан Кънев да подадат веднага оставки, заради провала си

Истинският проблем не е нелепият опит да се прокара съдебната реформа. Проблемът идва от подмяната на вота на българските граждани и от липсата на каквото и да е било желание и намерение политиците в 43-тото НС да работят в полза на обществото.

Фактите показват, че реалният резултат, който отразяваше емоциите и мечтите на хората за промяна на статуквото, е бил реализиран на миналогодишните европейски избори. Тогава моята партия спечели забележителен резултат. Припомням, че нашата програма предвиждаше провеждането на предсрочни парламентарни избори и извършването на радикална съдебна форма, включваща пряк избор от народа на районни и градски съдии и прокурори, както и прекия избор на членове на ВСС от съответните съдийски и прокурорски колегии.

Веднага след европейските избори срещу мен и моята партия започна жестока атака от статуквото. Бяха изкуствено реанимирани реформаторите, които получиха достъп до всички национални телевизии и им бяха налети гласове по места от коромпирани кметове и цигански тартори. А моята коалиция беше разбита и изкуствено беше създаден някакъв си Патриотичен фронт, финансиран незнайно от къде за широката публика, но не и за мен. Бяха буквално реанимирани политическите трупове както на бившия президент, така и партийката му АБВ. Дори и парламентарната група, която въпреки жестоките удари успях да вкарам в парламента, беше открадната буквално за една нощ от олигарха Христо Ковачки. Сега нелепата му група, начело на която стои неговата първа братовчедка, стана съвносител и ще прави съдебната реформа редом с бивши подсъдими, клиенти на прокуратура и ченгета от ДС. Това ли са принципите на Радан Кънев, който всяка сутрин се прави на светец по телевизиите, а заедно с тези персонажи ще реформира съдебната система и ще я прави работеща в полза на гражданите, написа евродепутатът Николай Бареков във „Фейсбук“.

Стана безпощадно ясно за всички, че изкуствено създадените политически субекти и граждански организации тип „Протестна мрежа“, бяха създадени само и единствено да върнат обратно във властта една стратегически неподготвена партия, която беше свалена от гражданите само преди 2 години.

През последните 9 месеца изкуствено създадените реформатори имитират правенето на реформи. Карикатурните персонажи на радановците са единствено смокинов лист на двете големи партии на статуквото ГЕРБ и ДПС, които очевидно са взели нещата в свои ръце и управляват Народното събрание.

Истинският проблем е подмяната и фалшификацията, която беше извършена в настоящия парламент, в който уж попаднаха всички налични партии, а се оказа, че поне 4 от тях са придатъци и патерици на двете големи партии от прехода – ГЕРБ и ДПС.

България остава в безвремието на липсата на всякакво желание за промяна на статуквото и абсолютното нежелание на политиците да се научат да работят в полза на избирателите си, а не за личните си джобове. Тъжната равносметка може да бъде продължена и с изброяването на всички останали псевдореформи. Едно е сигурно – некомпетентността и палячовщината на политически образи като Христо Иванов и Радан Кънев няма да прикрие истинските дела на политическата класа, които медиите старателно укриват от широката публика.

Разпадането на подобни формации и самопризнанието им, че са създадени и действат като обслужващ персонал на властта, както и техните оставки би било една малка миша стъпчица, но и едно добро начало за отпушването на политическата клоака.

Comments

comments