Бареков разтуря коалиция „България без цензура”

С писмо до „моите приятели” съпредседателите на Коалиция от партии „България без цензура” Кънчо Филипов, Румен Йончев и Драгомир Стефанов Николай Бареков си подаде оставката от поста председател на председателския съвет, стана ясно от разпространето от негово име съобщение. Според евродепутата, Коалицията от партии на практика е прекратила съществуването си и сега остава единствено начело на Политическа партия „България без цензура”.

”Като лидер на ББЦ заставам и подкрепям народните представители, които са членове на нашата партия, да гласуват в парламентарната група БДЦ. Поведението на нашата партия „България без цензура“ е опозиционно на управляващата четворна коалиция плюс ДПС и всяка друга партия, която е отговорна за запазването на статуквото. Следователно, това трябва да бъде линията на поведение и на нашите народни представители”, пише още Николай Бареков.

Той се позовава на решенията от проведено днес заседание на Изпълнителния съвет на ББЦ, на което е бил определен за говорител на парламентарното представителство на ББЦ. Той е получил право да започне разговори с всички желаещи партии за създаването на опозиционен блок, който да се яви на следващите извънредни парламентарни избори и на бъдещите избори за местна власт.

Comments

comments