Банско празнува Деня на самодееца

С концерт под надслов Те правят празниците на другите за деня на самодееца читалище Никола Вапцаров 1894 подари на публиката си едно невероятно изживяване в един от най-българските празници – Баба Марта.

Спектакълът започна с прожекцията на филма Банско имане – кинематографична ретроспекция на най-голямото съкровище на Банско – неговите традиции. Четиредесет минутният филм върна зрителите години назад и показа архивни кадри на самодейните състави и техните изяви.

Младите изпълнители от благоевградския оркестър Роял бенд в състав Кинче Вълчева, Стефан Йорданов, Камен Михайлов, Цветомир Цачев и Ангел Стойков, поднесоха на зрителите истински празник, изпълнен с народна музика и заслужено получиха бурните аплодисменти на хората, които бяха в залата.

В поздравителния си адрес към читалищното ръководство, както и всички самодейни състави, кметът на община Банско г-н Георги Икономов посочи, че е повече от щастлив, че може да изкаже своето уважение за това, че дълги години не угасва творческият ентусиазъм в тяхната работа, която прави всеки празник на общността на Банско още по-красив.

Ръководството на читалище Никола Вапцаров 1894 е запланувало още мероприятия за месец март, вписани в културната програма на община Банско.

Това са концертът на Веселин Маринов, който ще се състои на 8 март; постановки на Драматичен театър – Благоевград на 15 март; изложба на художници от Банско на 21 март, както и Пролет е – забавна вечер на 21 март.

Comments

comments