Банско направи огромна крачка към превръщането на курорта в световна топ дестинация

Клъстер „Туризъм“ развива туристическите атракции и подобрява състоянието на културно-историческото наследство

Ресторантьори и хотелиери от Банско ще работят по утвърждаването на клъстер „Туризъм“. Това от своя страна ще доведе до подобряване на бизнес средата в курорта и ще повиши конкурентоспособността на икономиката.

Клъстер туризъмът ще има, както общинско, така и регионално значение като целта е съществуващите атракции да бъдат обединени в един цялостен туристически продукт.

Клъстерът ще съдейства за превръщане на зимния курорт в туристическа дестинация от световна величина. За целта ще се работи в посока за развитие на туристическите атракции, подобряване състоянието и експониране на културно-историческото наследство, както и за повишаване качеството на туристическите услуги, пише „Труд“. Водеща институция в посигане на тези цели ще бъде Община Банско.

В тази насока се планира да бъде създаден Туристически портал на курорта – уеб страница ориентирана към туристите, която ще бъде преведена на няколко езика и ще съдържа актуална информация за града и региона.

Ще се работи по създаването на нови фестивали и по въвеждането на стандарти за качество и управление на марката за качество „Уникално Банско“. Общ календар пък ще информира туристите за всички спортни и културни събития.

Comments

comments