Баба Марта с първомартенски дарове за деца и възрастни в социалните центрове в Симитли

Баба Марта от Дневен център за възрастни с увреждания – Симитли раздаде мартенички и дари усмивки на лицата на възрастните хора от центъра и на дечицата от Дневен център за деца и младежи с увреждания. Баба Марта сложи новата премяна, насука белите и червени конци, и тръгна да раздава традиционните първомартенски дарове. Ентусиазмът за мартениците, обзел всички работници и потребители в центровете, ги накара да направят невероятна червено-бяла премяна на всички помещения. Щъркели, дървета, Пижо и Пенда, и много други интересни аранжировки красят стените на центровете.

С уникални, плетени на ръка, правени цял месец от потребителите на ДЦВУ, мартениците зарадваха и най-малките. Те благодариха и направиха празника по-весел с песни, танци и стихотворения, които изпълниха и закичиха гостите си също с мартеница.

Специални гости на празника бяха част от екипа на дом за възрастни „Заедно” в Симитли и ръководителят звено за социални услуги Ивайло Гоцев.

Легендата за мартеницата разказаха трудотерапевтите в Центровете за настаняване от семеен тим за лица с деменция и за лица с физически увреждания. Раздадоха мартеници за здраве и щастие на потребителите си и си пожелаха още дълги години да бъдат заедно и да посрещат хубавите български празници.

В духа на предстоящия празник и обичая българинът да се кичи с червено-белия символ на пролетта, здравето и жизнеността, Баба Марта пожела на всички да са бели, червени, румени и засмени.

Comments

comments