Баба даде 1000 лева на измамник, представял се за жандармерист

Възрастна жена от петричкото село Ново Кономлади е предала хиляда лева на мним жандармерист, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград. 

Сигнал за случая е подаден от 87-годишната жена, станала жертва на измамата. Тя е съобщила, че мъж, който се е представил за служител на Жандармерията, е поискал да провери жилището ѝ за мигранти.

След като жената го пуснала в дома си, той поискал от нея сумата от хиляда лева, които тя му предала.

Работещите по случая полицейски служители са предприели незабавни действия, в резултат на които е задържан 52-годишният извършител на деянието, който е от петричкото село Капатово, съобщиха от ОДМВР – Благоевград. По случая има образувано досъдебно производство.

През ноември полицията в Петрич работи и по друг случай на измама, при който мъж от петричкото село Скрът е бил въведен в заблуждение, че закупува комплект тенджери и позлатени вилици, като вместо това са му продадени тенджери с неустановена марка, а нанесената щета е в размер на приблизително 1600 лева, съобщиха тогава от полицията. По случая бе установен 50-годишен извършител на деянието от Молдова, пише БТА.

Comments

comments