Архитектурно чудо край Симитли: Електрически стълб минава през стаята на къща

22-8-765x510

Електрически стълб минава през стаята на къща и излиза през нейния покрив в село Долно Осеново. В селото има и сгради, построени точно до реката. Това се оказва поредното „архитектурно чудо” – като къщата, построена във въздуха върху дерето на село Дебрен.

Стълбът минава през една от стаите и излиза през покрива на къщата. На жителите на селото вече не им прави впечатление архитектурното чудо. Казват, че тук стълбовете са на различни и атрактивни места- някои, залепени за къщи, а други, подаващи се през дупки в покривите. В къщата живее самотна жена, която казва, че стълбът минава през стаята на брат и, която е заключена.

Кметът пък казва, че странните похвати да се зазида стълб в къща, са заради бързо разрастващото се село. Според него стълбовете са поставени по-рано на места, които не отговарят на изискванията и сега хората се опитват да строят около тях. Кметът Бисер Сегменов отбелязва още, че всеки трябва да се носи отговорността, пише бТВ.

„Предупредени са собствениците да не правят такива неща, но който си го извърши, си понася наказанията”, казва кметът. А реката в Долно Осеново е всичко друго, но не и река – повече прилича на сметище.

Източник:struma.bg

Comments

comments