Архивите са живи : Проститутка омаскари Бойко Борисов по държавното радио

Анонимна 18-годишна чула, че главният секретар на МВР бил сводник ?!

Чудовищна лъжа, казал генералът и разпоредил пълна проверка …
През октомври 2002г. регионалната станция на Българското национално радио в Пловдив излъчва разговор с 18-годишна проститутка, която ОБВИНЯВА в сводничество и връзки със сутеньори главния секретар на МВР ген. БОЙКО БОРИСОВ, президента на „ВАИ холдинг“ Георги Илиев, раппевеца Ванко 1, служители на столичната и пловдивската полиция. Това се случва в предаването „Форум. Гласът на улицата“.

Малко по-късно в.“Сега“ публикува материал по този случай озаглавен : „Проститутка омаскари Бойко Борисов по държавното радио“.

Девойката била работила от юни досега за някой си Капи от Пловдив. Тия дни трябвало да бъде продадена във Франция.

„Във всеки град има по един главен – в Пловдив това са Цеко и Ванко 1. В София ген. Бойко Борисов ги държи тези работи, той е главният, а те са му пионките – тези, които зарибяват момичетата. Той е най-главният и обира само парите, а другите му вършат черната работа. Говорим за него и за бившия шеф на ВИС-2 Георги Илиев, те двамата са партия и държат всички тези клубове“, каза в ефира проститутката. Сведенията си тя черпи от това, което чула да си говорят сводници в София. Те били казали, че Бойко Борисов уреждал фалшиви документи на момичетата, за да бъдат изнасяни в чужбина.

Генералът окачестви по-късно пред същото радио думите на проститутката като „чудовищна лъжа и наглост“ и припомни колко много акции е провела полицията за пресичане на трафика на проститутки. „Няма да говоря вече пред медиите. Ще си върша моята работа“, отсече Борисов.

„Главният секретар на МВР разпореди пълна проверка на случая. Взехме записа на предаването. Личността на момичето е установена. Ако то повтори казаното по радиото в обясненията си в полицията, шапка ще му сваля. Но ако не го каже, очевидно има хора, които имат интерес работата в МВР да не върви и да дискредитират полицията. От известно време четирима полицаи от 6-о РПУ в Пловдив се разследват за връзки със сутеньори“, каза по-късно на пресконференция шефът на РДВР-Пловдив полк. Валентин Петров. Той каза, че момичето се водело на отчет в Детска педагогическа стая заради данни, че бяга от дома си и проституира. Обявявана е два пъти за издирване от РДВР. На 1 юли по време на полицейска операция същото момиче било открито в клуб за компаньонки „Ейнджъл“. Заведена е под конвой в РПУ-то и е предадена на родителите си, но още там избягала от тях и заявила, че не желае да живее със семейството си. В радиопредаването проститутката съобщи псевдоними на пловдивчани, които били във веригата с жива плът, и даде описания на местни полицаи, които били във връзка със сводниците.

Според нея в началото на юни тя трябвало да бъде компаньонка в бар „Мулен Руж“ в Пловдив. Сутеньорът заплашил майка й да му я даде. Не става ясно отвлечена ли е била. Тя твърди, че при хайка на софийската полиция на 1 август била заловена с още няколко проститутки. Тъй като нямала още 18 г., я закарали в 6-о районно в Пловдив. След разпита й там се появил сутеньорът й Капи. Бил извикан и баща й, но той отказал да я прибере. Така според нея полицаите я оставили пак в ръцете на Капи, който я върнал в София в бл. 26 на Студентския град. Тогава бащата я обявил за издирване. Майка й пък успяла да стигне по време на благотворителния мач между полицаи и дипломати в Пловдив до Бойко Борисов. Тя също бе включена в радиопредаването и по думите й гл. секретар на МВР й отказал да й съдейства да открият дъщеря й. Според майката дъщерята е „освободена по чудо. Сводниците я върнаха“.

Много разгневени слушатели се обадиха на ефирния телефон по време на предаването. Те казаха, че са потресени от всичко чуто, не могат да повярват, че Бойко Борисов може да има нещо общо.

Заместник окръжният прокурор на Пловдив Михаела Буюклиева каза пред „Сега“, че прокуратурата ще изиска записа и ако прецени, че има достатъчно данни, ще бъде разпоредена проверка.

А дали е така ? И кой е излъгал ? Оказа се, че доста лъжи се събраха покрай един набързо направен генерал …

А и един от посочените в интервюто Ванко 1 бе осъден на 5 ноември 2003 г. на Окръжен съд-Пловдив на 10 години затвор за склоняване на девойки към проституция ?!

Дали е лъгала проститутката ?

Comments

comments