Арестуваха в Благоевград домашен насилник, нарушил заповед за защита

Домашен насилник, нарушил заповед за незабавна защита, издадена от Районен съд Благоевград, беше арестуван вчера следобед, в благовеградското село Изгрев. Георги К. въпреки забраната да доближава Петрана Н. отишъл вчера около 15 часа на адреса и в селото и за пореден път уплашил младата жена. Подаден е сигнал, на място пристигнали полицаите и задържали Георги. От МВР уверяват, че ще затегнат контрола над домашните насилници, които нарушават заповедите за защита, издадени от съдилищата.

Вътрешният министър Калин Стоянов заяви вчера, че е време отново ръководството на МВР да се събере и да коментира тази тема, след като стана известен пореден шокиращ случай, този път във Враца. При него лекарите спасиха живота на жена, която е била пребивана в продължение на 6 часа от съпруга си, въпреки че той имал две ограничителни заповеди да не я доближава.

Тези продължаващи посегателства от страна на доказани насилници се случват, въпреки периодичните обещания на МВР, че темата е приоритетна, както обяви и вътрешният министър. Срещу насилника от Благоевград е образувано досъдебно производство.

Comments

comments