АПИ: Чрез два пътни възела ще се осъществява връзката с пътя за Рилския манастир

Чрез два пътни възела ще се осъществява връзката с пътя за Рилския манастир и лот 2 от АМ „Струма“. Това са п. в. „Кочериново“ и п. в. „Бобошево“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. За осигуряване на връзка на населените места до трасето на участъка от Дупница до Благоевград е предвидено изграждането на 4 пътни възела.
Това са: п. в. „Дупница-юг“, който осигурява връзката с път II-62 Кюстендил – Дупница и достъпа на жителите на община Дупница, Кюстендил и Бобов дол до автомагистралата; п. в. „Бобошево“ – връзка с път III-104 Бобошево – Четирци. Този пътен възел осигурява връзката на жителите на община Бобошево до трасето на лот 2; п. в. „Кочериново“ – осигурява директната връзка с път III-107 за Рилския манастир и на жителите на общините Кочериново и Рила до трасето на АМ „Струма“; п. в. „Благоевград“ – връзка с път III-106 Благоевград – ГКПП Станке Лисичково и на жителите на община Благоевград с магистралата. Това съоръжение ще служи и като етапна връзка с път Е-79 преди изграждането на лот 3 от АМ „Струма“.
Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда със средства от Европейския фонд за регионално развитие чрез ОПРР да бъдат рехибилитирани около 20 км от пътя за Рилския манастир. По този начин ще бъде подобрен достъпа на туристите до един от най-значимите културни паметници в България.

Comments

comments