Андрей Новаков от Брюксел: Света има огромен проблем, мерките които се взимат очевадно не са достатъчно.Вчерашните атентати са резултат на серия от грешки, които се допускат по отношение на борбата с тероризма

Най-младият евродепутат Андрей Новаков,който по време на вчерашните атентати в Брюксел е бил в сградата на Европейския парламент, каза за Blagoevgrad News, че днес положението в столицата на Европа вече е по-спокойно, макар че почти нищо не работи и мерките за сигурност са доста засилени. Улиците на Брюксел са пълни с униформени и военни, а достъпа до ключови институции е ограничен, в самия ЕП се влиза при строг режим.“Вчера имахме препоръка да не напускаме сградата на Европейския парламент, дори да останем да пренощуваме там, аз лично реших вечерта да се прибера.“, допълни той.
Новаков сподели още, че днес се прибира в България, но все още не е сигурен как ще пътува, тъй като летищата не работят. От днес в Белгия започват Великденските празници и със сигурност комплексно със случилото се работата там ще спре за няколко дни.
„Света има огромен проблем, мерките които се взимат очевадно не са достатъчно.А вчерашните атентати са резултата на серия от грешки, които се допускат по отношение на борбата с тероризма, затова е време нещата да ес променят, службите занимаващи се с проблема трябва да заработят като една.“ коментира евродепутатът.
„Трябва да седнем и да направим преценка на всичко, което се случи до тук и да си дадем сметка за грешките, да не ги повтаряме и в крайна сметка да вземем не крайни, но решителни мерки. Ако някой гражданин на ЕС е пътувал в чужбина, за да подкрепи терористична организация и да се радикализира, трябва да намерим механизъм, неговото гражданство да се сваля и този човек да няма достъп повече до Европейския съюз, просто да не се допуска да се върне, защото той със сигурност няма да се върне, за да помага, а за да навреди на гражданите на ЕС.“, каза в заключение Андрей Новаков.

Comments

comments