Андрей Новаков инициира глобален „Еразъм за млади предприемачи“

По време на дебат за младежката заетост в пленарна зала на ЕП в Страсбург, евродепутатът от групата на ЕНП/ ГЕРБ Андрей Новаков се обяви за реформиране на програмата „Еразъм за млади предприемачи“ и превръщането й от европейска програма в глобална.

„Европейският съюз е тесен за талантливите млади предприемачи и един от начините те да са конкурентни на връстниците си по цял свят е като тази програма им позволи да пътуват“, каза Новаков по време на дебатите по темата. Програмата представлява начин за развитие на младите, за насърчаване на предприемаческия дух и креативността им. Превръщането й в глобална, ще позволи на стартиращи предприемачи от Европа да осъществят престой на друг континент, в трети страни от ЕС, при успешен предприемач, от когото да почерпят опит и насоки за своя бизнес, като Новаков вече е предприел първи стъпки за реформиране на програмата.

Това ще подкрепи младите хора да следват новите технологии и най-успешните методи навсякъде по света и след това да развиват иновативни идеи на Стария континент.
„Също така, младите предприемачи не трябва научват за многото възможности за развитие и финансиране на техния бизнес от безкрайно дълги стратегии и планове. Техният най-важен източник трябва да бъдат социалните мрежи и то на младежки език „, добави още Андрей Новаков.

Към този момент. програмата Еразъм за млади предприемачи осигурява съдействие на европейски предприемачи да придобият необходимите знания и умения за стартиране или успешно управление на малък бизнес в Европа. Новите предприемачи обменят знания и идеи за развитие на бизнеса с опитен предприемач, при когото остават и работят в продължение на един до шест месеца. Престоят е частично финансиран от Европейската комисия.

Comments

comments