Американското президенство назначи първия си открито транссексуален служител

Белият дом назначи първия си открито транссексуален служител, предаде Асошиейтед прес. Американското президентство оповести днес, че е наело на работа Рафи Фрийдман-Гърспан, която е назначена за директор на отдела на Белия дом за набиране на кадри.
В своята професионална кариера Фрийдман-Гърспан е била политически съветник на инициативата за расова и икономическа справедливост на неправителствената организация Национален център за равноправие на транссексуалните.
Активисти за защита на правата на транссексуалните съобщиха, че тя е първият открито транссексуален служител на американското президентство. Те приветстваха нейното назначаване като важна и необходима стъпка за хората с нетрадиционна сексуална ориентация и гаранция, че федералното правителство ще се вслушва в гласовете и ще използва опита на всички американци.
Каузата на Фрийдман-Гърспан да защитава правата на транссексуалните американци отразява ценностите на администрацията на президента Барак Обама, заяви съветничката в Белия дом Валъри Джарет.

Comments

comments