Американски танкове нахлуха в детска градина в Сунгуларе

Тежката военна техника от натовския полигон в Ново село изненадващо се премести в двора на най-голямата местна забавачка – ОДЗ „Слънце“ и започна да вилнее из площадките за игра. Няколко танка и десетки военни джипове буквално задръстиха градината, както и улицата около нея, показват и снимките, изпратени от притеснени жители на Сунгуларе.
Най-уплашени са родителите на децата, посещаващи общинското социално заведение, които помислили, че наследниците им са взети за заложници от терористи.

„Пристигнаха без никакво предупреждение и нахлуха в двора. Аз работя отсреща и не можех да повярвам на очите си. Не знаех какво да мисля и първата ми мисъл бе, че има някаква бомбена заплаха или терористи са взели заложници. Внучката ми ходи в тази градина и хукнах веднага натам. Докато разбера, че войниците са дошли да ремонтират, щях да получа инфаркт“, оплаква се бивша медицинска сестра от града.

По думите на жената никой от родителите не е бил уведомен, че предстои ремонт на детската градина, който ще бъде извършен от натовските войници, и то с танкове. Дори и след изясняване на ситуацията, родителите са уплашени, че децата им може да бъдат наранени от военната техника, тъй като градината не била в лятна ваканция и била пълна с питомци.

Comments

comments