Младежите ни с отлични резултати на европейското по таекуондо в Италия

С нови три европейски титли се похвалиха националите ни на европейското първенство по таекуон-до ITF в Андрия, Италия. През втория състезателен ден родните таекуондисти спечелиха общо 12 медала- 3 златни,2 сребърни и 7 бронзови медали при децата и юношите.
Европейските титли са за Димитър Огорелков на спаринг в категория до 57 кг. при юношите младша възраст и за Доника Ботева при девойките в същата възраст в категория до 64 кг.
Най-титулуваната жена в европейското таекуон-до – Албена Ситнилска ,IV дан, завоюва днес следобяд 11-тата си европейска титла. Състезателката на благоевградския клуб „Фолкън“ бе безапелационна на финала на спаринг до 63 килограма и заслужено се изкачи на най-високото стъпало на първенството на Стария континент.
Останалите медалисти са:
Мартин Радославов – 2-ро място спаринг 45 кг. деца
Кристина Славеева – 2-ро място спаринг +70кг. деца
Яна Тасева – 3-то място спаринг 50 кг. деца
Евгения Иванова – 3-то място спаринг 45кг. деца
Велислав Павлов -3-то място спаринг 69 кг. юноши мл.възраст
Ивана Йонкова -3-то място спаринг 57 кг. девойки мл. възраст
Ива Костадинова -3-то място спаринг 58 кг. девойки мл.възраст
Божидар Матов -3-то място спаринг 57 кг. юноши мл.възраст

Медалистите от втория ден на европейското на Апенините от предобедната сесия бяха наградени от корейския супермайстор Ким Унг Чол-IX дан- инструктор към родната федерация и президента на БФТ-ITF Марио Богданов -VII дан, който е и вицепрезидент на европейската централа в този спорт.
За първите два дни равносметката за таекуондистите ни в Андрия е 5 златни, 2 сребърни и 13 бронзови отличия. До края на днешния ден предстоят схватките в спаринга при мъжете и жените, а също така и при юношите и девойките старша възраст.

Comments

comments