Акция срещу купения вот в Сливенско: Иззеха списъци с имена и голяма сума пари

Списъци с имена и 11 хиляди лева са установени на адрес в Сливен при полицейска акция срещу купения вот тази сутрин.

Двама души са били задържани. Това съобщи комисар Димитър Кикьов, началник на отдел „Охранителна полиция“ към ОД на МВР. На територията на цялата област днес от полунощ се извършва специализирана операция срещу битовата престъпност и превантивни действия срещу търговията с гласове.

В нея участват допълнително сили на жандармерията, служители на Агенция „Митници“, Комисията за защита на потребителите, Държавното горско стопанство. На входа на кв. „Надежда“ и на кв.“Шести“ в Нова Загора са изградени контролно-пропускателни пунктове.

Общо седем души са задържаните, сред които двамата за търговия с вот, двама за притежание на наркотици, обявен за издирване, посочи комисар Кикьов. Установени са двама неправоспособни водачи, на които са съставени актове.

В Нова Загора при проверка на мъж са намерени 22 дози метамфетамин. В момента се извършват проверки на други два адреса за притежание на наркотици. Предстои проверка на още две места.

В населено място в областта са установени 350 кг безакцизен тютюн. „Операцията продължава“, каза още началникът на „Охранителна полиция“.

 

 

 

 

 

 

 

 Велина Василева, БТА

 

Comments

comments