Акция „Антидрога“ в Пиринско

Специализирана полицейска операция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР- Благоевград.

На 09.12.2022 г., от полицейски служители на РУ-Гоце Делчев е проверено жилище в с. Абланица, общ. Хаджидимово, обитавано от 18-годишен младеж. В дома са намерени и иззети около 7 полиетиленови топчета, съдържащи общо около 7,97 грама канабис. В същото село е проверен и домът на 25-годишен мъж, където са открити електронна везна и около 15 бр. полиетиленови топчета, съдържащи общо около 18,2 грама канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

На същата дата на ул. „Дунав“ в гр. Гоце Делчев, от органите на реда е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“. У пътуващ в автомобила 26-годишен мъж от с. Дебрен е открита цигара, съдържаща около 0,43 грама марихуана. Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образуван е заявителски материал.

От полицейски служители на РУ-Петрич, на 09.12.2022 г. в гр. Петрич е проверено жилище, в което е намерена и иззета около 4,6 грама суха тревиста маса. След направен полеви тест тя е реагирала положително на канабис. 38-годишният обитател на дома е задържан и е образувано досъдебно производство.

През същия ден в с. Скрът, полицейски служители на РУ-Петрич са извършили проверка на къща, обитавана от 56-годишен мъж от селото. В купчина дърва зад къщата те открили найлонова чанта, съдържаща около 195 грама суха тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа и е образувано досъдебно производство.

Работата продължава.

Comments

comments