Активисти излязоха на протест под наслов „Не ни пързаляйте за Пирин“, в защита на природния парк

пирин

Taзи сутрин пред Министерския съвет се подновиха протестите на природозащитниците след новината, че Марк Жирардели е собственик на фирмата-концесионер на ски зоната в Банско.

В 8:30 активисти пристигнаха със ски и друга зимна екипировка в триъгълника на властта, с призив правителството да не позволява да се строи на територията на природен парк „Пирин“, както и да прекрати концесионния договор с дружеството „Юлен“ заради установени нарушения.

Протестната проява се организира дни след като световния шампион по ски Марк Жирардели оповести, че е новият мажоритарен собственик на дружеството-концесионер.

От екокоалицията настояват, че не може да се говори за реален собственик, докато не се изчисти въпросът с произхода на средствата, с които е осъществена сделката по прехвърляне на акциите.

Коалиция „За да остане природа в България” предупреждава, че водата на Пирин отива лесно при „Юлен” с гласуваните преди дни от парламента промени в преходните и заключителни разпоредби на Закона за чистота на атмосферния въздух.

 

Comments

comments