Адв. Илко Стоянов: Предложението ми за освобождаване от такси на децата от Детско-юношеската школа на Пирин е абсолютно реално и постижимо

В предаването на Бнт 2 „Местно време“ от 25.03.2015год. адвокат Илко Стоянов, който е и общински съветник в Обс-Благоевград , за пореден път изказа мотивите и идеите си във връзка с освобождаването от такси на децата от ДЮШ „Пирин“. Въпреки спекулациите, че предложението му е популистко, той още веднъж обясни, че мотивите му са обективни, а крайната му цел е абсолютно реална и постижима.
„Това е начина да се отворят вратите на децата за спорта, техните родители вече са си платили, след като внасят данъци и такси в тази община.За мен това е една последователна и естествена стъпка , която трябва да направим, в стремежа си да надградим ДЮШ „Пирин“ и съм сигурен, че тази школа ще даде едни добри кадри, каквито през годините школата на „Пирин“ е изграждала.“, заяви адв.Стоянов.
Той допълни още, че това до голяма степен ще улесни и директора на клуба, защото ако Детско-юношеската школа се отдели и има отделен бюджет , ръководството ще има ясна представа с колко пари разполага като бюджет отделен от общината и колко още им е необходим от спонсори.Адвокат Стоянов обясни също,че заплатите на треньорите не идват от таксите на децата , а от бюджета който общината отделя за клуба като цяло, който е в размер на 500 000 лв. на година.Едно от неговите предложение е и ДЮШ да има отделна сметка с която да разполага и която да се контролира от ръководството и, така всичко ще бъде много по-прозрачно и ясно и няма да се дава повод за спекулация със средствата на школата.
Предложението му срещна подкрепа и от другият събеседник – Васил Петров, директор на ДЮШ „Пирин“, който от своя страна заяви,че може само да приветства идеята, защото това се прави за децата и ще облекчи родителите им.Той изрази и своите притеснения, че бюджета отделен за клуба от общината покрива само половината му разходи.
Родителите на децата подкрепят идеята за отпадането на таксите, защото това би подпомогнало много от тях , които нямат финансова възможност, а децата им имат талант и желание да тренират.
Предстои предложението на адв.Илко Стоянов да бъде разгледано на сесията на Обс-Благоевград и съветниците да решат съдбата на децата. Решението ще е от огромно значение най-вече за родителите и техните деца, но и за клуба, тъй като в него ще имат възможност да тренират талантливи деца,дори да нямат финансова възможност и в един последващ момент школата да изгради качествени кадри.

Comments

comments