Адвокат: МВР е огромна черна дупка, поглъщаща бюджетни средства

МВР отдавна са абдикирали от задълженията си и не правят нищо от това, за което им плащаме. Това заяви адвокатът Николай Хаджигенов в „Здравей, България“ по повод на бягството на двама от осъдените за убийството на студента Стоян Балтов. От 23 декември Вили Георгиев и Светлозар Стоилов са обявени за общонационално издирване. Третият осъден – Александър Данаилов – вече е в затвора. Хората в Банкя, където живеят подсъдимите, смятат, че Вили и Светлозар отдавна са напуснали страната. Още през декември братът на Балтов предупреди, че убийците ще се укрият от правосъдието.

„Проблемът, както винаги, е в МВР. Мерките за неотклонение и границите ни се контролират от тях“, попита Хаджигенов. Според него, МВР не прави нищо и отдавна се е превърнало в една огромна черна дупка, поглъщаща бюджетни средства.

„Проблемът е и законодателен. Не са уредени нещата по такъв начин, че те да гарантират изпълнение на присъдата, когато тя влезе в сила. Този проблем съществува в последните две години след бягството на т.нар братя Галеви”, заяви Ивета Анадолска, адвокат и бивш съдия по наказателни дела. Тя допълни, че в закона има празнини.

„Мерките за неотклонение никога не са се спазвали от МВР, освен когато не става дума за специфични, обикновено поръчкови дела. Всичко останало е оправяй се както можеш. Тогава какъв е смисълът от МВР?“, заяви Хаджигенов.

Comments

comments