Адвокатът на Василев: Пеевски е посещавал КТБ почти всеки ден

Делян Пеевски е посещавал КТБ и Цветан Василев почти всеки ден и това е известен факт, заяви в „Тази сутрин” по bTV адвокатът на банкера Константин Симеонов. Подател на списъците с гости в сградата на КТБ категорично не е Василев, каза още той по националната телевизия.
Според юриста липсата на депутата от ДПС в листата с посетители се дължи поради няколко причини. Едната от тях е статутът му на много вътрешен човек, подобно на самия Цветан Василев и на изпълнителните директори на банката, чиито посещения не се отразяват на хартия. Друг вариант е да е влизал по друг начин или пък се е пазил, готвейки се за това, което предстои.
„Къса е паметта на много хора. Имаше период, в който почти през цялото време бяха заедно двамата. Сега да се кръстим и да казвам как нямат нищо общо е по-скоро смешно, не толкова срамно”, коментира той.
Константин Симеонов заяви категорично, че Цветан Василев не е изпратил списъците с посетители, макар че те стигнаха до медиите от адрес с неговото име: „Първата работа ми беше да му се обадя на него, за да разбера дали той го е изпратил. Реакцията беше, че няма нищо общо. Беше го прочел вече в някои от сайтовете”.
„Подобен тип неща, както беше с видеоклипа (в който Василев и Иван Искров празнуват заедно – бел. ред.), идва да покаже, че някои хора лъжат за КТБ и за отношенията си с Цветан Василев. Лошото е, че от момента, в който Цветан Василев е в немилост, всички гледат как да се прекръстят и да докажат, че не са имали нищо общо с него”, каза Симеонов.
Също така гостът в студиото сподели предположенията си, че в някакъв момент могат да се появят и записи от камерите в сградата на банката, но ако това се случи, Василев пак няма да е разпространителят: „Ако някой друг ги е източил или разполага прокуратурата с тях, както и вероятно с тези списъци, вече е друга тема. Ако излязат от някъде, няма да е от него”.
На въпрос как се стигна до краха на КТБ, адвокатът обясни, че става въпрос за координирани действия на прокуратурата и определена медийна група, последвана от останалите електронни медии.
Симеонов коментира още, че лично в момента е против идеята Цветан Василев да се прибира в България: „Има доста сериозни и силни врагове в България. Не бих ги наричал по имена, защото ще излезе, че ги клеветя, но те се знаят кои са”.

Comments

comments