Адвокатите на прицел от съсловни организации, заради опита им да си присвоят още права

Мощен отпор срещу закона за адвокатурата ще дадат различни авторитетни организации днес в парламента. КНСБ, „Подрепа“, Банковата асоциация, Съюза на счетоводителите, Съюза на юристите, КРИБ, Камарата на нотариусите, Камарата на частните съдебни изпълнители се събират в 11.30 часа в Народното събрание. Към тях с писмо се присъединяват Министерството на финансите и Върховна касационна прокуратура, за да се противопоставят на опита на адвокатите да си присвоят допълнителни права, с които да поставят в подчинение цели области от живота на гражданите, които да не могат да ги управляват без тяхна намеса.
„В парламента има 40 адвокати от различни парламентарни групи, които всъщност са 9-та парламентарна група, при това втора по големина. Те решават всичко и всъщност това е истинското задкулисие“, заявиха депутати.
Те недоумяват наистина ли съдебната реформа трябва да започне от тях и твърдят, че адвокатите възприемат адвокатския съюз като свой работодател и се възползват от правата си на народни представители, за да уреждат личните си права.
Депутати от различни парламентарни групи ще подкрепят протеста на изброените по-горе организации срещу злоупотребата на адвокатското съсловие с общественото положение на час от него в парламента.

Comments

comments