Гости на Банско ще могат да се потопят в майсторството на традиционни занаяти

Посетители на Банско ще имат приятната възможност да научат някои от традиционните занаяти в Банско в рамките на организираните от общината в активния летен сезон културни вечери „Традиции и изкуство“. В Посетителско-информационния център в курортния град бяха показани най-различни техники за дърворезба и плетене на шушони не без дейното участие на бабите от Пенсионерски клуб – Банско и дърворезбаря Николай Кулин.
Едновременно с демонстрациите на местни занаяти и традиционни изкуства, всяка седмица гостуват изложби на местни автори.
Изложба на дървопластика събра десетки гости на града. Авторът Константин Икономов представя свободни конструкции от дърво, изразяващи любовта му към природата чрез необичайната красота на дървените пластики и необработени елементи.
В края на седмицата предстоят представяния по „пресукуване“ на вълна и „везане“ на гоблени. Също така предстои да бъдат изложени авторски картини живопис на художника Атанас Лилов, а в края на месец юли – изложба на свещници. Авторът Константин Икономов ги е изработил от естествени материали.

Comments

comments