Австралийско риалити шоу в Сирия е попаднало под обстрел от бойци на Ислямска държава

Участниците в австралийско телевизионно риалити шоу, което води кандидатите във военни зони, са попаднали под обстрел в Сирия от страна на групировката „Ислямска държава”, призна днес телевизия Ес Би Ес, цитирана от Франс прес.
Публикувани от телевизията кадри показват трима от шестимата участници, заобиколени от въоръжени мъже с бронежилетки, да тичат приведени, за да се скрият зад постройки при звуците на минометна стрелба.
„Добре, това е стрелба. Наведете се, съвсем ниско. Клекнете зад тази стена. Не искаме да ни открият. Точно срещу нас са”, дава настваления един от водачите на групата на английски.
Снимачният екип е бил „ескортиран под охрана до сирийската фронтова линия от кюрдски бойци, които отбранявали застрашено от ИД село, и се е озовал под обстрел от разположени наблизо бунтовници от (групировката)”, обяснява Ес Би Ес в направено изявление. Телевизията уверява, че безопасността на техниците и кандидатите е от първостепенно значение.
Все пак никой от показаните на видеозаписа хора обаче не носи шлем, отбелязва АФП.
Групата участници била придружена и от частна охранителна фирма. „Въоръженият охранителен екип е бил подготвен за подобен инцидент и бързо е реагирал, за да обезпечи сигурността на участниците и снимачния екип”, казва телевизията.
Предаването „Върни се от където си дошъл“ вече е било снимано в Афганистан, Сомалия и Индонезия.
Гледайте видео от престрелката в Сирия заснето от екипа на шоуто „Върни се от където си дошъл“

Comments

comments