Абсурд! Рекламираме лова в България със защитените си видове

Министерството на туризма рекламира България с лов на мечка и американски елени, както и риболов на сьомга. Необичайните и до голяма степен стряскащите предложения се появиха на брошура с официалното лого на България, чиято цел е да рекламира лова и риболова в страната.
Снимка на брошурата започна да се разпространява във вторник в социалните мрежи, като от Сдружението за дива природа „Балкани”, съобщиха, че рекламата е разпространяване на завършилия в неделя фестивал „Зелени дни”.
„Още с първите три снимки на животни забелязваме некомпетентност и нарушаване на законите”, подчертават от сдружение „Балкани”, цитирани от БНРзащото кафявата мечка е защитен вид у нас и ловът ѝ се санкционира с до три години затвор. От сдружението подчертават също, че реклами за отстрел на защитените от закона мечка и дива котка се срещат често в сайтове на ловните стопанства, но никой не контролира и наказва за тази подвеждаща информация.
От Министерството на туризма не отрекоха, а напротив – потвърдиха, че има такава брошура и добавиха, че разследват случая. Изявление по скандала се очаква до края на днешния ден.

Comments

comments