Абитуриент от Благоевград получавал пари за това да не публикува провокативни снимки на бившата си приятелка

Голям скандал между ученици в двете елитни гимназии в Благоевград вдигна на крак топченгета от Благоевград и София. Абитуриент от Математическата гимназия „Акад. С. Корольов“ е задържан от органите на реда за изнудване на деветокласничка от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“, бивша негова приятелка, научи Struma.com.
Кирил П. заплашвал бившата си приятелка, че ще разпространи нейни провокативни снимки, които той направил, докато са били заедно. Момичето се подчинила и редовно му плащала, само и само да не ги прави достояние в социалните мрежи. Обаче и това не било решение.
Преди седмица, момичето отказало да плати мизата, след което рекетьора побеснял. Веднага прибегнал от заплахи към реални действия: изпратил на майка й разголена снимка на Н. М. по халат. Майката изпаднала в ужас. Така деветокласничката била принудена да разкаже цялата история на родителите си. Момичето е от петричко село, родителите й имат бизнес, собственици са на складове за строителни материали. Бащата намерил начин да намери момчето и да поговорят.
Веднага след разговора, обаче Кирил още повече се амбицирал да получи своето и цяла нощ засипвал ученичката със заплашителни съобщения. След като не се укротил, родителите депозирали спешна жалба и в София и в Благоевград.

Comments

comments