Абделхамид Абауд от Ислямска държава направил неуспешни опити да прекоси българската граница

Белгийският терорист от „Ислямска държава“ (ИД) Абделхамид Абауд е направил неуспешен опит да прекоси границата между Гърция и България, съобщават днес белгийски медии в репортажи от съдебното заседание срещу съучастници на обезвредените ислямски терористи при операцията във Вервие (в източната част на Белгия) през 2015г.
Абауд, който през януари миналата година се е намирал в Гърция и от столицата й / Атина / е ръководел по телефона джихадистите от Вервие, е желаел да премине през България, за да се присъедини към тях на място.
Това се е оказало невъзможно, след като мъжът опитал да премине в района на река (Места).
Абауд уточнил в проведен разговор между него и разследващите, че българските власти са направили всичко необходимо границата да остане непреодолима. Започва да работи по нов план по прекосяването й. Така той решава даопита да лети със самолет, но граничните служби отново са го спряли, те са разпознали, че данните в документите му за самоличност не отговорят на пътника. Затова Абауд се свързал със сводник, за да му осигури проститутка, с която отново да се яви на някое летище и да изглежда като семеен мъж. Не се уточнява на кое летище Абауд е бил засечен с фалшивите документи, нито на какъв полет е искал да се качи.

Comments

comments