АБВ Благоевград готвят оставките си

Местната структура на ПП АБВ в Благоевград излезе с официална декларация в знак на несъгласие с подкрепата от страна на парламентарната група на АБВ на поемането на нов дълг от 16 милиарда лв. В случай, че Националният съвет приеме оставката на лидера им – Георги Първанов, те също ще напуснат структурата. Това заяви на извънредна пресконференция Спас Велков, председател на Общинския съвет на ПП АБВ в Благоевград.

„Считаме, че ангажирането на нашата млада партия с подобна позиция противоречи на идеите и разбиранията ни, представя ни в невярна светлина пред българското общество и е в остър дисонанс с решенията на политическите органи на партията.”, каза Спас Велков, председател на ОбС на ПП АБВ.

Общинската организация на АБВ в Благоевград подкрепя единодушно оценката на президента Георги Първанов, че това гласуване е политическа грешка и считат подадената от него оставка като високо морален човешки акт.

„В същото време считаме, че тя не бива да бъде приемана и настояваме Георги Първанов да продължи да изпълнява ангажиментите си като председател на ПП АБВ. Други са хората, които трябва да понесат политическата отговорност за това късогледо и разрушително решение за подкрепа на дълга.”, допълни Велков.
Общинският съвет на ПП АБВ- Благоевград предлага на Националния съвет да се свика възможно най- скоро заседание, на което да се разгледа така създалата се ситуация и да се вземат адекватни политически и организационни мерки.

Comments

comments