/СНИМКА/ Как се решава проблемът с отпадъците на хижа Мусала? Изгарят битови отпадъци заедно с гуми и пластмаса

37243072_10213710164722767_8364568041547104256_n

Изгаряне на битови отпадъци, гуми и всякакви пластмасови пособия на хижа „Мусала“ – така решават „проблема“ с отпадъците хората, стопанисващи хижата. Снимка на „решението“ на проблема бе публикувана в групата „Планинари“ в социалната мрежа Фейсбук, а възмутени любители на планината разказват, че по думите на служител на хижата, това е редовна практика.

Ежедневно десетки хора стават свидетели на практиката, неуместна според тях в рамките на национален парк. Планинари вече са подали сигнал към Национален парк „Рила“, очаквайте подробности за развитието на случая.

Най-високият връх на Балканския полуостров – Мусала (2 925 метра), е предпочината дестинация от любители на планината. Пътеката до там минава през хижа Мусала, а в нея отдавна вече девствената природа е отстъпила пред човешкия поток. Културата на някои от посетителите е достатъчно висока, за да съберат след себе си отпадъците си и да ги занесат до кош за боклук в раницата си, други обаче ги разхвърлят насякъде, като най-много отпадъци се събират на хижата.

Comments

comments