За по-малко от денонощие над 10 000 автомобила са преминали през българо-гръцката граница

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Информация от ГД „Гранична полиция“ за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 17 часа:

В последните около две седмици се наблюдава изключително интензивен трафик през ГКПП на българо-гръцката граница, включително е завишено и движението на гражданите от трети страни. Само в рамките на последните 15 часа през ГКПП Кулата са преминали 10 400 моторни превозни средства, от които 6500 за излизане от страната, а 3900 – на вход. От ГД „Гранична полиция“ припомнят, че ГКПП Кулата осигурява над 50 % от пътникопотока на българо-гръцката граница и препоръчват на  пътуващите да използват и ненатоварения ГКПП Илинден.

Натоварен остава и ГКПП Маказа, на границата с Гърция, откъдето в периода от полунощ до 15 часа днес са преминали общо 4380 моторни превозни средства (3135 на изход и 1245 на вход). Близкият до него ГКПП Златоград към момента не е натоварен и може да бъде използван от пътуващите в посока Гърция. Ненатоварени са също ГКПП Ивайловград и ГКПП Капитан Петко Войвода на българо-гръцката граница.

На българо-сръбската граница трафикът е интензивен на ГКПП Калотина на изход и вход за леки автомобили. До 15 часа днес оттам са преминали общо 4717 моторни превозни средства (1863 за излизане и 2854 за влизане в страната).

На българо-турската граница, на ГКПП Капитан Андреево е интензивен трафикът за товарни автомобили на изход. Преминалите в последните 15 часа от денонощието през пункта моторни превозни средства са 2389 (1650 на изход и 739 на вход). Превозните средства, преминали през ГКПП Лесово, са общо 499 (244 на изход и 255 на вход) .

На българо-румънската граница, на ГКПП Дунав мост – Видин трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили. Също за излизане от страната за леки автомобили е интензивно движението на ГКПП Дунав мост – Русе, ГКПП Кардам и ГКПП Дуранкулак.

На българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

 

Comments

comments