WWF пусна модна линия в защита на парк „Пирин“

item_collagefotor

Новата колекция камуфлажни дрехи, предназначени за разходка в Национален парк “Пирин” пуснаха от природозащитната организация WWF България. Наименованието на модната линия е „Камуфлаж за Пирин“ и тя е вдъхновена от най-новите тенденции в управлението на природното богатство и опазването на биоразнообразието в България, съобщават от WWF.
Модната линия е създадена за тези, които искат да са крачка пред всички в сливането с околната среда в Пирин, пишат природозащитниците. Според тях бетонът е най-новата тенденция в облеклото и той ще ви слее със заобикалящата среда.
Засега колекцията се предлага в лимитирана серия, но има реален шанс да стане масова, в случай че правителството приеме подготвения нов план за управление на Национален парк „Пирин“. Той предвижда увеличение на зоните, в които е разрешено строителство с 12.5 пъти и отваряне на 60% от територията му за ползване на дървесина, пишат от организацията. Природозащитниците оспорват качеството на новия план и смятат, че той ще доведе до унищожаването на екосистемата в района.

Comments

comments