WWF пусна модна линия в защита на парк „Пирин“

item_collagefotor

Новата колекция камуфлажни дрехи, предназначени за разходка в Национален парк “Пирин” пуснаха от природозащитната организация WWF България. Наименованието на модната линия е „Камуфлаж за Пирин“ и тя е вдъхновена от най-новите тенденции в управлението на природното богатство и опазването на биоразнообразието в България, съобщават от WWF.
Модната линия е създадена за тези, които искат да са крачка пред всички в сливането с околната среда в Пирин, пишат природозащитниците. Според тях бетонът е най-новата тенденция в облеклото и той ще ви слее със заобикалящата среда.
Засега колекцията се предлага в лимитирана серия, но има реален шанс да стане масова, в случай че правителството приеме подготвения нов план за управление на Национален парк „Пирин“. Той предвижда увеличение на зоните, в които е разрешено строителство с 12.5 пъти и отваряне на 60% от територията му за ползване на дървесина, пишат от организацията. Природозащитниците оспорват качеството на новия план и смятат, че той ще доведе до унищожаването на екосистемата в района.

Comments

comments

About Татяна Петлова

3 comments

  1. Целият този цирк е, за да изкарат тия от WWF едни пари. Подходът им е доста добре описан в книгите на Котлър. Измисляш заплаха, защото страхът продава. После използваш тази заплаха като мотиватор да си продаваш продуктите и воала. Купувайте си по 40 лв. тениски и си мислете, че сте спасили нещо, което даже няма нужда от спасяване. Но пък за сметка на това едни хора ще си пълнят джобовите и ще богатеят на ваш гръб.

  2. Доста тъпа идея май!

  3. Василев

    Това е някаква гавра с въпроса за парк Пирин и вместо да се стремим да вървим напред ние пак изоставаме

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

3

/СНИМКИ/ Евродепутатът Андрей Новаков представи програма A.L.E.C.O. в Благоевград

Евродепутатът Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) представи първата българска програма на ЕС в Благоевград, чийто инициатор и ...