Връщат правата на Кобрата, чака го голям мач през есента

980x551_1553437691

Правата на Пулев на територията на САЩ са суспендирани до 23 септември

Нов голям мач ще бъде организиран за българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев. Това разкриха представители на неговата промоутърска агенция Top Rank пред вестник „Лас Вегас Сън“.

Те отказаха да разкрият подробности и само леко открехнаха завесата, съобщава Gong.bg. Ясно е, че битката ще бъде през есента на тази година, ще се проведе отново в САЩ, вероятно в Лас Вегас, а наградният фонд от нея ще е с доста нули за победителя.

За да се случи такъв двубой, Кобрата трябва да получи обратно лиценза си от Атлетическата комисия на щата Калифорния. Тя го спря временно на през март заради жалбата за сексуално посегателство от страна на репортерката Джени Суши, която боксьорът целуна по устата след двубоя с Богдан Дину.

Към този момент правата на Пулев на територията на САЩ са суспендирани до 23 септември. Но на 22 юли ще има ново заседание на комисията, на което се очаква те да бъдат възстановени. Причината за този оптимизъм е, че боксьорът мина всички предписания за обучението срещу сексуалния тормоз.

Хората, водещи курсовете, са му дали положителна характеристика, което би трябвало да е достатъчно като доказателство пред комисията и той да получи отново възможността да се боксира в Калифорния, а от там и на цялата територия на САЩ./nova.bg

Comments

comments