/ВИДЕО+СНИМКИ/ Полицаи и надзиратели излязоха на протест с искания за справедливо заплащане на нощния труд

Полицаи и надзиратели излязоха на протест, навръх празника на МВР.

Причината е ниското заплащане на нощния труд. В момента нощният труд се заплаща по 0.25 стотинки на час, а от Синдикалната федерация на МВР искат увеличение в размер до 1 лв. на час.

Днес в 14:00 часа около 1 5000 полицаи и надзиратели от цялата страна излязоха на протест пред Министерски съвет.

„Желаем ставката да стане около 2,50 лв., но отчитайки реалностите в държавата, сме склонни на по-ниска първа стъпка, но тя трябва да бъде поне лев и трябва да започне веднага“, заяви Илия Кузманов – зам.-председател на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

От своя страна вътрешният министър Младен Маринов обяви, че увеличението на заплащането на нощния труд е въпрос на възможности и на бюджет.

„Държавата някак си се опитва да получава безплатна сигурност и се получава лоша сигурност. Чрез тези действия държавата подлага на риск собствените си граждани”, каза още Кузманов.

Исканията на полицаите и надзирателите са за по-достойно и приемливо заплащане на нощния труд, имайки предвид, че професията е сред най-рисковите.

 

protesttt

 

protestttttt

 

Comments

comments

About Велислава Апостолова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

окръжна прокуратура благоевград

Непълнолетно момче от Благоевград на съд за вандализъм и обиди към полицаи

Районна прокуратура – Благоевград е предала на съд непълнолетния И.Т. за извършено от него престъпление ...