/ВИДЕО/ Протестиращи нахлуха и окупираха парламента в Хонконг

Хонконг успя да проникне в сградата на законодателния след като са счупили прозорците и унищожили металните заграждения, предаде АП.

Полицията по всяка вероятност е отстъпила пред протестиращите, за да избегне конфронтация или ескалация на напрежението

Телевизионен канал в Хонконг излъчи кадри как демонстранти с каски преминават през контролно-пропусквателен пункт и продължават като разбиват метални врати, за да се опитат да достигнат по-навътре в сградата.
 

Десетки маскирани протестиращи, повечето размахващи импровизирани щитове, проникнаха в Законодателния съвет, след като в продължение на часове го атакуваха.

Това се вижда от кадри на телевизия Кейбъл нюз, съобщава АФП.

Кадри на CNN показват как гербът на Хонгконг в парламента се унищожава и на негово място се поставя британското колониално знаме.

Силите на реда в сградата, които преди това използваха лютив газ, за да ги отблъснат, очевидно са се изтеглили по-навътре в зданието, посочва АФП.

Междувременно, десетки хиляди други демонстранти преминаха през града с искане за разширяване на демокрацията в деня на 22-ата годишнина от връщането на бившата британска колония на Китай.

5410

 

 

Протестиращите изтъкват, че правителството в Хонконг не откликва на исканията им за цялостно оттегляне на спорните закони за екстрадиция и за оставка на регионалния ръководител на Хонконг Кари Лам.

Лам заяви, че ще се постарае да се вслушва по-добре в гласовете на младите хора, но се противопостави на призивите да се оттегли.

Източник : Дарик

 

Comments

comments

About Велислава Апостолова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

thumb_770x0_vlcsnap-2019-07-09-11h50m50s84

Разбиха работилница за скимиращи устройства, които в последствие са били използвани за събиране на банкови данни във Франция

На 8 и 9 юли 2019 г. съвместен eкип за разследване от прокурори от Специализираната ...