ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград и Омбудсманът на България ще си сътрудничат

12345

Ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ проф. д-р Борислав Юруков и омбудсманът на България Мая Манолова подписаха споразумение за сътрудничество. То  предвижда  организиране и провеждане на студентски стажове в институцията на обществения посредник.

По време на срещата бяха обсъдени и възможности за сътрудничество в областта на проектната дейност, която университетът осъществява.

Проф. Юруков благодари на Мая Манолова за подкрепата, която оказва на университета. От своя страна Мая Манолова изрази своето високо мнение за Югозападния университет „Неофит Рилски“, като отбеляза, че във висшето училище  преподават качествени преподаватели и се обучават изключително будни студенти.

Към Мая Манолова бе отправена покана да изнесе публична лекция пред студенти от Югозападния университет, която тя с удоволствие прие. Очаква се това да стане в началото на новата  академична година през есента.

На срещата  присъстваха още заместник-омбудсманът на България доц. д-р Диана Ковачева, експерти от институцията, проф.   д-р Петър Миланов – началник на отдел „Научни проекти“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“, деканът на Правно-историческия факултет проф. д-р Габриела Белова и зам.-деканът доц. д-р Николай Марин.

Снимка: ЮЗУ

Comments

comments