Училището в петричкото село Коларово спечели проект за изграждане на Екокът в двора на учебното заведение

4764_P1050292

СУ „Васил Левски“ в петричкото село Коларово спечели проект за създаване на екокът в двора на учебното заведение. Проектът е свързан с Националната кампания „За чиста околна среда – 2019“ с тема „Обичам природата – и аз участвам“, а с изготвянето и спечелването на проекта три преподавателки в училището завоюваха не само екокът, а и цветни алеи и мултимедиен проектор за школото.

„Благодарение на усърдната работа на учителките Ирина Шопова, Гергана Илиева и Росица Трайкова, проектът е факт. Сумата не е голяма – 5 000 лв., но е гордост за екипа на училището“, сподели пред наш репортер директорът на СУ „Васил Левски“ г-жа Любка Панкова.

Целта на проекта е със създаването на екокът, в двора на училището да се провеждат уроци и занятия по учебните предмети „Околен свят“, „Човекът и природата“ и „Биология и здравно образование“, както и беседи в часа на класа по подходящи теми, да се организират наблюдения и занятия на участниците по извънкласни дейности и занимания по интереси. Идеята е също в екокъта да се организират празници и да се изнасят програми пред родителите и общността, посветени на Деня на Земята, Деня на водата, Деня на гората и други подходящи инициативи.

Comments

comments