Сръбският президент Александър Вучич: България днес е по-близо до нас повече от всякога

23456

Снимка:Инстаграм

България днес е по-близо до нас повече от всякога„, каза сръбският президент Александър Вучич при откриването на автомагистралния коридор № 10 от българската граница до Ниш, става ясно от видео в профила на българския премиер Бойко Борисов във „Фейсбук“. „Няма друг начин да намериш приятел чрез тези километри, които изграждаш към тях. България е днес близо до нас повече от всякога. Искам да благодаря на българския премиер и наш приятел Бойко Борисов, защото днес ние се свързахме чрез пътищата. След няколко месеца Бойко Борисов и българският народ ще завършат още 12 км към София и тогава към София, Истанбул и Бургас няма да има и един метър, който да не е автомагистрала. Скоро ние завършваме и свързването на нашите газопреносни мрежи, така нареченият „Балкански поток“. Естествено и по този начин ще се свържем с нашата приятелска и братска българска страна. По този начин показваме колко сме успели, колко напредваме и колко успяхме да променим себе си – сами, със своите ръце, със своята работа с упоритост и желание да направим нашите страни място, където си заслужава да се дойде, да се работи, да се живее и да се остане“, каза президентът на Сърбия.

Той подчерта, че от границата с Унгария до границата с България през Сърбия ще се стига за по-малко от 5 часа, от границата с Хърватия – за по-малко от 4 часа и се съгласи с бължарсикя премиер, че от днес Сърбия има и свои пристанища – Варна и Бургас. „Така че Бойко Борисов не само е добре дошъл, а и всички български приятели. И всичко това е и тяхно – и Пирот, и Ниш, и Белград. Винаги сте добре дошли. Очакваме ви винаги. Защото Сърбия е и ваша страна. Сърбия е и на българите, които живеят тук – и в Димитровград, в Босилеград, и в много други градове“, каза  Александър Вучич и  завърши на български с думите: „Добър ден, добре дошъл, скъпи приятелю Бойко Борисов, и останалите български приятели. Много съм щастлив, че Сърбия направи всичко за нашите две страни и двата приятелски народи да се свържат чрез най-модерната автомагистрала.“

До 1 декември пътуването по източната отсечка на Коридор 10 ще бъде безплатно, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, цитиран от Танюг. 

„Берлинската стена между България и бивша Югославия днес падна„, каза премиерът Бойко Борисов при откриването на аутобана от сръбска страна. Преди това на път за откриването на магистралата от българската граница до Ниш в Сърбия, премиерът използва възможността, за да покаже от хеликоптер строителството на трасето на българска територия.

boiko

Снимка:МС

 

Comments

comments