/СНИМКИ/ Полицаи откриха над 50 кг. хероин в микробус

22ada7f68c6a43480c9e8d6f27cf58ce2a

Подробности за проведената операция оповестиха днес директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов и окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев.

Наркотикът – 55 кг, на стойност близо 2,5 млн. лв. по цени на съдопроизводството, е открит при рутинна акция на бургаските полицаи. Вчера униформените спрели микробус на кръговото кръстовище на входа на Бургас, направило им впечатление необичайното поведение на водача. При проверка на документите е установена самоличността му – 47 годишен мъж от Търговищка област. Последвал тест за употреба на наркотици, при който било констатирано, че мъжът е шофирал под влияние на метамфетамини. В хода на предприетото претърсване на превозното средство, полицаите открили двойно дъно, в което били укрити 110 пресовки с хероина.

След 24-часовото му задържане прокуратурата е повдигнала две обвинения на мъжа – за притежание на голямо количество наркотично вещество и за управление на МПС след употреба на наркотици, и е удължила мярката му за задържане до 72 часа. Внесено е искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, уточни прокурор Георги Чинев.

Заместник-апелативният прокурор Йовита Григорова и наблюдаващият образуваното досъдебно производство окръжен прокурор Ангел Георгиев дадоха висока оценка на постигнатото взаимодействието между ОДМВР-Бургас и Окръжна прокуратура-Бургас, в резултат на което е разкрито и рекордното количество дрога. Те обясниха, че по случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което са назначени всички необходими експертизи, продължават и оперативните действия с цел документирането на престъплението.

55dcc843c80bac45ca8d3c92a99233975d

Comments

comments