След договорка с Урсула фон дер Лайен от МС демонтираха микрофоните на журналистите

8BB64D51-325F-4483-84F0-47E7E8651800_w1023_r1_s

С демонтирани микрофони за журналистите премина пресконференцията на премиера Бойко Борисов и новия председател на Европейската комисия Урсула ван дер Лайен в София, съобщи в петък порталът на „Дарик“ радио.

„Няма да има въпроси, за да не я поставяме в неудобно положение да отговаря за нещо, което все още не е решено окончателно“, отсече министър- председателят. Борисов обясни това като любезност.

За да бъде спазен ангажиментът от българската страна, че няма да има въпроси от журналистите, служители на Министерския съвет демонтираха микрофоните в залата за пресконференции на институцията.

До момента много протоколни срещи са приключвали без пресконференция за медиите, а само с изявления за журналисти, но досега крути мерки като демонтаж на част от озвучителната система в МС не е имало. Снимка с липсващите микрофони предизвика вълна от негативни реакции във Фейсбук.

Потърсени за коментар, от Правителствената информационна служба заявиха пред Свободна Европа, че демонтажът се е наложил заради старата озвучителна система в Министерския съвет, която не позволява изключване на микрофоните. Оттам обясниха още, че между екипите на Борисов и Урсула фон дер Лайен е било предварително уточнено, че срещата с медиите ще бъде само под формата на изявление. Това е било съобщено и на самите медии. Основният мотив е, че тя е избрана, но все още не е встъпила в длъжност и не би могла да навлиза в подробности за разговорите, които води.

 

Comments

comments