/ВИДЕО/ Това ли е бъдещето на Благоевград? Ревю под звуците на „Шушана“ в центъра на града, абитуриенти ознаменуваха завършването си с тъпани

„Шушана“, ритми от зурни и тъпани и викове „1, 2…12“ огласиха центъра на Благоевград днес. Абитуриентите от випуск 2018 отпразнуваха своето изпращане и поставиха началото на житейския си път в света на големите. Начинът, по който го направиха обаче, смути всички свидетели на тяхното ревю под звуците на зурните, а гледката на млади и красиви хора, облечени като за празник, които кършат снага по главната пешеходна улица в града и пред очите на всички, бе тъжна и описателна.

„Може ли такова нещо, Харвард ли завършват?“, недоумяваха част от разхождащите се граждани, „такова поведение е недопустимо“, коментираха други, трети пък не бяха толкова деликатни и споделяха мнение, че „такава селяния по наше време нямаше“. Всъщност радостта на тези деца е оправдана – завършват своето средно образование. Въпросът обаче е с какво възпитание, морал и ценностни норми „встъпват“ в живота, щом ознаменуват положените основи на образованието си по този начин?

Ние от Благоевград Нюз искаме да пожелаем на младите хора: На добър час, скъпи абитуриенти! Вече не сте деца, големи хора сте и пораствайки, все повече ще осъзнаете, че в един истински голям свят значими са възпитаните, стойностните, стилните хора, тези, които демонстрират сдържаност, ценности и обноски. За да бъдете отличници в живота, за да тежи името ви в обществото, трябва да го градите и да работите за него, не против него.

И макар абитуриентите да споделиха пред наш репортер кое училище завършват, ние ще се въздържим да го съобщим. Надяваме се само следващият випуск догодина да ознаменува завършването си по по-деликатен и стилен начин, така, както трябва да се държим в обществото по принцип. Ако искаме да бъдем уважавана нация!

Comments

comments