Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

От няколко месеца насам в интернет пространството бяха пуснати снимки на новия модел от семейството на Samsung. Достатъчно с трепетите и вълненията, време е да се запознаем със Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+.

Външният вид на моделите напълно оправдава очакванията. Наблюдаваме очарователните извивки отстрани на дисплея, придружени с невероятно тънки рамки. Новост в модела е, че липсва бутонът Home. За сметка на това са разположени бутони на екрана със сензори, които разпознават натиск. Тази 3D Touch технология се използва и при екрана на iPhone 7.

Разликата между двата модела е предимно в големината на екрана. Galaxy S8 предлага 5.8 инчов дисплей, докато Galaxy S8+, 6.2-инчов. И при двата модела мобилни телефони имаме на разположение Super AMOLED дисплей и невероятна разделителна способност от 2960 х 1440 пиксела.

Друго несъответствие между двата наследника на Samsung е теглото. При Galaxy S8 то е съответно 155 грама, а при Galaxy S8+ 173 грама. Разбира се, тази разлика е напълно оправдана като имаме на предвид големината на екраните. За прекрасната визия допринася металната рамка и стъклената предна и задна част с  Gorilla Glass 5 защита. Може да бъдете спокойни за вашия телефон, защото разполага с IP68 сертификат, който предпазва от вода и прах.

Моделът разполага с две версии, които варират спрямо региона на разположение – Snapdragon 835 и една с Exynos 8895 Octa мобилен процесор. Снабден с достатъчно памет за всичко важно за вас – 4GB оперативна и с 64GB вътрешна памет. Ако все пак това място не е достатъчно, може да използвате и  microSD карта памет с до 256GB.

За вашите невероятни снимки използвате 12-мегапикселова основна камера, която е в допълнение с много екстри като – с f/1.7 бленда, 1.4 µm пиксели, LED светкавица и оптична стабилизация на изображението. Записването на 4К видеа е напълно възможно при  60fps и 1080p 120fps.За любителите на селфитата има 8-мегапикселова камера, отново с f/1.7 бленда.

А за дългите часове прекарани в разговори и запаметяване на моментите има нови и по-добри батерии. При Samsung Galaxy S8 е с капацитет от 3000 mAh, а при S8+ тя е 3500 mAh. Модели разполагат с безжично зареждане. Освен това няма да губите повече време, защото имат и технология за бързо зареждане.

Техническите характеристики ще ви оставят без думи. Телефоните разполагат с Android LTE Cat16, което ще позволява свалянето на неща със скорост до  1024 Mbps. Има наличен Bluetooth 5.0, USB Type C, сензор за пръстови отпечатъци, а ето и нещо уникално – скенер за разпознаване на ириса.

Ако имате затруднения може да се обърнете към гласовия асистент Bixby, който отговаря на гласови запитвания. Помага при управлението на интерфейса и други параметри, свързани с технологията за разпознаване на образите. Очаква се в бъдеще Bixby да бъде допълнително разработен и подобрен.

С допълнение към моделите може да вземете и Samsung DeX докинг станция, която ще превърне смартфона в компютър. Използва се неговия USB Type C порт и ви предлага USB 3.1 и DisplayPort.

Тези уникални модели се предлагат в няколко цвята – черно, сиво, сребристо, синьо и златисто.

Заслужава си да притежавате един от тях!

Comments

comments