С културно-музикален празник МЕТРО отбеляза 20-ия си рожден ден в Благоевград

43938163-0856-48DC-97F7-15AC95BBF9BF

С достолепен празник, верни клиенти и ретроспекция на постигнатото верига хипермаркети МЕТРО отбеляза своя 20 годишен юбилей в Благоевград.

Точно преди 20 години, на 18 март 2019 г. МЕТРО отваря своите първи 2 магазина в София и Пловдив, за да положи началото на модерната търговия в България и подкрепи успеха на хиляди български независими предприемачи.

Днес МЕТРО отпразнува своя юбилей с кулинарно-музикален празник, в присъствието на клиенти, верния си екип и почетни гости. Кметът на община Благоевград Румен Томов дойде да уважи събитието. „ Благодаря на МЕТРО за поканата да споделим заедно този празник. МЕТРО е пример за инвестиране в нашата държава. Когато успеем да подобрим благосъстоянието на жителите в община Благоевград, чрез нас и чрез нашите приятели от МЕТРО да постигнем по-добри успехи. На добър път, пожелавам Ви да продължите да се развивате все така успешно“, призова Румен Томов.

„Тези години работа ни дават гордост и самочувствие да се обръщаме към Вас по този начин. Благодаря на кмета на Благоевград, че уважи нашата покана, както и за ясната позиция, че заедно ще работим за благоденствието на този град и региона. Вярвам, че със стъпките, които предприемаме и продължаваме да предприемаме отговаряме в най-високо ниво на очакванията, както на бизнеса, така и на домакинствата. Сигурен съм, че бъдещето в работата, което ни предстои ще носи още повече изгоди за всички нас да развиваме по правилен начин партньорските си взаимоотношения. Изключително горд съм да обявя една много сериозна инвестиция за компанията в България, това е стъпка в бъдещето с грижа към околната среда. До няколко месеца предстои да приключим изграждане на фотоволтаичен парк на покрива на магазина, който ще доведе до много спестени емисии. Също така ще предоставим на паркинга на магазина паркоместа за електромобили и по този начин ние допринасяме допълнително за устойчивото развитие на региона. Благодаря за вниманието и уважението на всички Вас“, заяви управителят на хипермаркет МЕТРО – Благоевград, Младен Ганев.

С танци и песни малчуганите от Детска градина „Детски свят“ допринесоха за празничното настроение на всички. Част от културната програма бяха Кукерската група от квартал „Струмско“, както и танцова формация „Рила“, които забавляваха благоевградчани.

За гостите бе подготвена богата трапеза със свежи и вкусни продукти от хипермаркет МЕТРО – Благоевград.

За 20 години, най-големият търговец на едро в България, превърна непознати преди търговски практики в обикновено ежедневие като промоционална поща, офертите с търговски отстъпки, клиентските карти, баркодът върху опаковката, защитата на клиентските права.

6929AF9D-D4FB-470A-ADFA-1DFC526D0E4F

През годините компанията подава ръка и на хиляди български производители, за да развият успешно своя бизнес на локалните пазари, както и да намерят признание в Европа и по света. Днес 11-те магазина на МЕТРО в страната осигуряват на над 400 000 бизнес клиенти достъп до най-широк професионален асортимент от търговски решения за техния бизнес – повече от 40 000 хранителни и нехранителни продукти от България и света, под един покрив, с гарантирана проследимост и високо качество, на конкурентна цена. Инвестициите на компанията в България надхвърлят 400 милиона лева.

МЕТРО разполага с най-широкия асортимент от над 1100 български и чуждестранни червени и бели вина от Стария и Новия свят. МЕТРО София е оазисът на любителите на традиционна и крафт бира с асортимент от над 140 различни марки от над 22 страни. Повече от 3000 български и чуждестранни млечни продукти осигуряват качеството и вкуса, така необходими за кухнята на всяка пицария или ресторант. Модерните ни Био отдели предлагат широк асортимент от 100% биосертифицирани продукти. Близо 60 вида 100% чист български мед могат да бъдат открити на рафта във всеки магазин.

Иновациите винаги са били в основата на успеха на МЕТРО. През 2002 година компанията отваря първите в България рибни отдели, в които чрез уникална хладилна верига, над 90 вида риба и морски дарове от световния океан достигат до кухнята на българските шеф готвачи и до трапезата на любителите на морската храна.

Над 400 български фермери снабдяват директно магазините на МЕТРО с плодовете на българската земя, за да осигурят качество, вкус и невероятно изживяване за гостите на българските ресторанти – на море или на планина. Ефективна система за доставки снабдява клиентите на компанията с избраната от тях стока до самата врата на техния магазин, хотел или ресторант.

За втора поредна година МЕТРО получава признанието „Топ работодател на България“ в резултат на стремежа си да предложи по-добра работна среда за екипа, който всекидневно се грижи за клиентите на компанията. Като част от METRO Group МЕТРО стана лидер сред световните търговци в индекса за устойчиво развитие на Dow Jones.

34640FB6-2FF2-4DA0-955C-2420EC1AF059

 

Comments

comments