Разследващият журналист Христо Гешов е открит

Geshov

Разследващият журналист Христо Гешов, който беше в неизвестност, е открит. В момента той е в полицията в Монтана и дава показания. Това каза главният редактор на врачанското издание „Зов нюз“ Мария Димитрова пред Mediapool. Гешов работи за изданието.

Случаят с изчезването му е от вторник. Сигналът, че Христо Гешов е в неизвестност е подаден около 15 часа от майка му и сестра му, след като са се обезпокоили, че нямат връзка с него, разказа Димитрова. Разследвания на Христо Гешов доведоха до обвинения и отстраняване от длъжност на кмета на Червен бряг Данаил Вълов.

Става въпрос за санирането на къщите на топ общинари с европейски пари и раздаване на „топъл обяд“ по европрограма на социално слаби от общината от фирма, свързана с кмета на града. Последното разследване на Христо Гешов беше свързано с незаконно ВиК в Троян.

След него последваха заплахи срещу Гешов и той е получил полицейска защита, каза Димитрова. По думите ѝ след това разследване срещу Гешов са започнали атаки в сайтове, чиято собственост се свързва с кръга на Делян Пеевски. През последните дни това очерняне ескалира с изключително гнусни клеветнически материали, които Христо преживяваше много тежко и мислеше да се отказва от професията, каза Мария Димитрова.

Миналото лято Христо Гешов беше пребит в Червен бряг, но и до днес извършителите остават неизвестни.

Comments

comments