Първа среща на кмета Румен Томов с кметовете и кметските наместници в община Благоевград

79470292_121340426002537_3972949404268101632_o

Първата среща на кмета на община Благоевград инж. Румен Томов с кметовете и кметските наместници вече е факт. В нея взе участие  и  заместник – кметът по икономика и финанси Ясен Попвасилев, съобщиха от общинската администрация.

Инж. Румен Томов приветства 19-те присъстващите управници на населени места. Първата обсъдена тема бе предложението за отпускане на финансови средства за всяко населено място според брой жители по настояща адресна регистрация.

Кметът на село Церово Лефтер Едипов постави въпроса относно отоплителния сезон. По темата се изказа и кметът на село Българчево Елена Стойчева, която заяви, че трябва да се доставят за отопление качествени дърва. Кметът на село Изгрев Йордан Китанов изказа мнение за организиране на среща с представители на Държавно горско стопанство с цел осигуряване на широколистни дърва от горския фонд за жителите. По темата се изказа и кметският наместник на селата Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски.

Теми за благоустрояване на населените места бяха поставени от кмета на село Делвино Любен Парашкански и на село Покровник Недко Ангелов.

Кметът инж. Румен Томов разпореди до 12 декември 2019 година кметовете и кметски наместници да внесат в деловодството на община Благоевград инвестиционна програма за 2020 година.

Заместник – кметът Ясен Попвасилев подчерта, че към момента община Благоевград има натрупани задължения от неразплатени сметки и новият управленски екип работи за финансова стабилност.

Сред обсъдените теми на срещата бе предложението на кмета на село Церово за назначаване на лице/общ работник/ от Бюрото по труда към кметствата.

Предвид зимния сезон управниците обсъдиха с кмета инж. Румен Томов и организацията на снегопочистване в населените места, рискови участъци са улиците във високопланинските населени места, където е необходима верижна машина.

В края на срещата кметът инж. Румен Томов пожела на кметовете и кметските наместници лека и ползотворна работа.

Съобщено бе, че  всеки втори петък от месеца,  кметът Томов ще провежда среща с кметовете за обсъждане на неотложни проблеми от работния процес.

Снимка: Община Благоевград

 

Comments

comments