Проф. Иво Христов: Борисов се прегрупира и разтоварва ГЕРБ от греховете на управлението, като случая с благоевградския кмет, с Банско, с Русе

prof-ivo-hristov-es-shte-se-razrushi-sam-chakat-ni-tejki-vremena-446130

Бойко Борисов се прегрупира и разтоварва управляващата партия от всички грехове на управлението“, коментира в ефира на БТВ завършилите местни избори проф. Иво Христов, социолог и депутат от БСП.

В случая с благоевградския кмет, с Банско, с Русе провидях желание да се прочистят структурите, които не са ти толкова верни“ каза още проф. Христов. Според него целта на премиера е била да спечели големите градове, където има реален политически и икономически ресурс – София, Варна, Пловдив. И да се разтовари от градове и области, където има тежки проблеми, като Русе. Който държи ресурса, може да „спечели“ всякакви избори, смята социологът и обърна внимание на изказване на премиера, че не е добре „цялата карта в синьо“. И припомни кой е държал „сините карти“ – Цветан Цветанов.

„Видими са процесите на ерозия на ГЕРБ. Трябва да се дадат на опозицията периферни региони с тежки проблеми. Премислена логика е да се почистят местните структури, които не са лоялни на лидера на ГЕРБ. Има организационна логика“, посочи професорът.

ГЕРБ ще проведе национална работна среща утре –  четвъртък, съобщиха от пресцентъра на партията. Във форума ще участват лидерът Бойко Борисов, членовете на Изпълнителната комисия, новоизбраните общински и районни кметове, както и областните и районните партийни координатори. В рамките на срещата ще бъде направен отчет на резултатите от изминалите местни избор

Comments

comments