Приоритети за новия мандат на българските евродепутати

Europeanlogo1_2

Целта на дискусията е да бъдат представени членовете на Европейския парламент, избрани от България, които да посочат основните теми, по които ще работят през новия мандат.

Събитието ще бъде открито от Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България. До момента участие в срещата са потвърдили Асим Адемов (ЕНП), Александър Йорданов (ЕНП), Петър Витанов (С&Д), Атидже Алиева–Вели (Обнови Европа) и Илхан Кючюк (Обнови Европа). Присъстващите евродепутати ще изложат приоритетите на своята политическа група през новия мандат на Европейския парламент и ще представят очакванията си за новия политически сезон, като посочат областите, в които планират да бъдат особено активни и парламентарните комисии, в които ще работят. Публиката също ще има възможност да задава въпроси към участниците в срещата. Модератор ще бъде журналисткатаДобрина Чешмеджиева.

Дискусията ще се състои на 12 юли 2019 г., петък, от 10.00 ч. до 12.30 ч. в зала 6 на Националния дворец на културата в София, вход А6. Тя ще бъде предавана на живо на сайта и Фейсбук страницата на Бюрото на Европейския парламент. По време на събитието ще бъде осигурен превод на жестомимичен език. То ще е отворено за широката публика и ще бъдат поканени и медии. Приложена ще намерите програмата на дискусията.

Comments

comments