Постоянен арест за мъж, плашил с убийство цяло село

съд

Обвиняем за отправени закани с убийство спрямо деца и възрастни в село Лъжница е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Гоце Делчев за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27-годишния мъж. Досъдебното производство по случая е било образувано седмица по-рано във връзка с извършено престъпление – закана с убийство против личността.

В хода на разследването, в качеството на обвиняем е бил привлечен мъж. На 28 октомври, в с. Лъжница, област Благоевград, чрез социалната мрежа „Фейсбук“, той се заканил с убийство спрямо мъж от същото село, както и на нейното семейство, деца и учител в детска градина „Мечта“.

Освен отправените от мъжа заплахи за саморазправа спрямо двамата възрастни, той заявил, че „ще стреля с оръжие по децата и персонала, ще превърне детската градина в гробница, ще разпори гърлата на децата и ще ги закачи на дърветата около детската градина“.

Към настоящия момент са разпитани директорът и учител в учебно-възпитателното заведение, които са обяснили за отправените им закани чрез видеоклипове по Интернет. Същите били излъчени на 27 октомври и гледани на следващия ден, а впоследствие са били приобщени към делото.

Comments

comments