Постоянен арест за мъж, плашил с убийство цяло село

съд

Обвиняем за отправени закани с убийство спрямо деца и възрастни в село Лъжница е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Гоце Делчев за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27-годишния мъж. Досъдебното производство по случая е било образувано седмица по-рано във връзка с извършено престъпление - закана с убийство против личността.

В хода на разследването, в качеството на обвиняем е бил привлечен мъж. На 28 октомври, в с. Лъжница, област Благоевград, чрез социалната мрежа „Фейсбук“, той се заканил с убийство спрямо мъж от същото село, както и на нейното семейство, деца и учител в детска градина „Мечта“.

Освен отправените от мъжа заплахи за саморазправа спрямо двамата възрастни, той заявил, че „ще стреля с оръжие по децата и персонала, ще превърне детската градина в гробница, ще разпори гърлата на децата и ще ги закачи на дърветата около детската градина“.

Към настоящия момент са разпитани директорът и учител в учебно-възпитателното заведение, които са обяснили за отправените им закани чрез видеоклипове по Интернет. Същите били излъчени на 27 октомври и гледани на следващия ден, а впоследствие са били приобщени към делото.

Comments

comments

About Сашка Христова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

sirene-polícia

Френски полицаи застреляха мъж, заплашил ги с нож

Полицаите открили огън и два куршума улучили нападателя в гърдите и бедрото Полицаи застреляха мъж, ...