Половин милион лева повече отпуска община Благоевград за подлеза в квартал „Грамада“

жгт-3

 

 

Обществената поръчка за изграждане на дългоочаквания подлез, който да свързва ж.п. прелеза към квартал „Грамада“ с останалата част на Благоевград, за пореден път е обявена в сайта на община Благоевград.

След като преди месец обществената поръчка бе прекратена, сега отново е обявена с една разлика в сумата, която ще бъде отпусната от община Благоевград за изграждането на подлеза, а именно едни 500 000 лв.

На 22-и април мотивите за прекратяване на поръчката бяха налице, тъй като нямаше, нито един кандидат, подал оферта за изграждане на подлеза :

Възложителят в лицето на община Благоевград прекрати обществената поръчка на основание чл. 110, ал. 1 т. 1 от Закона за обществените поръчки, а именно: „Възложителят прекратява процедурата с мотивирано решение, когато не е подадена, нито една оферта, заявление за участие или конкурсен проект или не се е явил нито един участник за преговори“.

Каква е причината от община Благоевград да обявят отново обществена поръчка, с разлика във финансирането с над половин милион лева?  Имало ли е ново обследване, което да е показало нови допълнителни дейности, които се налага да бъдат изпълнени? Ако технологията и дейностите са същите, защо тогава  ще плащаме половин милион повече?

Предстои да разберем каква е причината за по-високото финансиране от страна на община Благоевград.

ПРЕДИ
ПРЕДИ

 

СЛЕД
СЛЕД

Comments

comments