„Пирин“ (Бл) с оферта към национал на Северна Ирландия

cbf5171a59ada8ab1fc322f341964805

Втородивизионният „Пирин“ (Благоевград) проявява интерес към нападателя Кайл Лафърти, съобщава „Белфаст Телеграф“, цитиран от БТА.

32-годишният Лафърти е бивш съотборник на новия мениджър на „орлетата“ Уорън Фийни в националния отбор на Северна Ирландия. Фийни е готов с оферта към нападателя с шанс да съживи кариерата му в „Пирин“.

Лафърти беше освободен от Рейнджърс през лятото, след което подписа краткосрочен договор до края на годината със “ Сарсборг 08″ (Норвегия). Той записа един гола и две асистеции в осем мача през есента за норвежците, които искат да продължат контракта му, но не могат да отговорят на финансовите му изисквания.

„Със сигурност разглеждаме възможността да привлечем Кайл. Договорът му скоро изтича следователно той ще си потърси нов клуб. Ние можем да му предложим добри условия и шанс да играе редовно“, коментира Фийни.

Лафърти, който в кариерата си е играл още за английските „Бърнли“, „Норич“, „Бирмингам Сити“ и „Дарлингтън“, за италианския „Палермо“, за швейцарския „Сион“, за турския „Ризеспор“, както за шотландския „Хартс“, има 20 гола в 75 мача за националния тим на Северна Ирландия.

Снимка:  БНР архив

Comments

comments